Při objednávce nad 2 000 Kč doprava ZDARMA

Máte otázky? Volejte (+420) 605 196 199

Napište nám: info@lecbasvetlem.cz
žena s lupénkou červené fleky

„Jak jsem se naučila milovat svou kůži i s lupénkou“

Žena, která dokázala schovávat svůj stav kůže po dobu dvou let, odhalila, jak konečně přijala svůj život s psoriázou a nyní pomáhá ostatním dokumentováním své cesty na Instagramu.

Georgia Harrisová z Driffieldu, nyní 22 let, byla ve věku pouhých 14 let, když se jí na rukou začaly rozlévat velké skvrny – což je stav, který podle ní vzplanul kvůli stresu, který zažívala od svých devíti let, jelikož byla ve škole šikanována.

Georgia se zoufale snažila svou lupénku skrývat tím, že nosila volné oblečení, které jí zakrývalo celé tělo. Ovšem Georgia dokázala své tajemství ukrývat před světem jen dokud se lupénka nerozšířila až na její obličej, což se stalo, když byla 16letá studentka.

„Bývala jsem neuvěřitelně stydlivá a nešťastná z mého vzhledu. Dokázala jsem například pětkrát změnit svůj outfit, než jsem vůbec opustila dům a několikrát si předělávala svůj make-up, než jsem se cítila dobře a mohla jsem vyjít ven mezi lidi,“ říká Georgia.

Žena s lupénkou v křesle
Foto: Rich Maw at Infocus Photographic

„Jelikož jsem svůj stav tak dlouho schovávala, lidé vůbec nevěděli, že mám lupénku až do prvního ročníku na vysoké škole, kdy se mi lupénka rozšířila i na obličej. Můj dermatolog mě tehdy požádal, abych nenosila make-up.“

Georgia říká, že když se ráno probouzí, tak cítí jak její kůže na pažích a nohách praská. Lupénka se nachází také na její tváři a na pokožce hlavy, což ji nesmírně svědí, a dokonce jí lupénka způsobuje vypadávání vlasů.

Teprve až jeden z Georgiiných přátel poukázal na to, že jedna z jejich červených skvrn na obličeji vypadá jako louka, začala se Georgia na svou lupénku dívat jinak.

Žena s lupénkou na zádech
Foto: Georgia Harris

Její přítel Matt navrhl, aby lupénku, kterou Georgia považovala za tak negativní věc, obrátila v něco pozitivního a povzbuzoval ji, aby se nechala nafotit od profesionála i se svými červenými fleky.

„Strávila jsem roky přemýšlením o tom, že psoriáza je něco, za co bych se měla stydět a ne něco, co bych měla ukazovat světu. Nedokázala jsem si vůbec představit, že budu dost sebejistá na to, abych se nechala fotit, aniž bych měla kůži zakrytou make-upem,“ říká Georgia.

Ovšem dle jejích slov bylo profesionální fotografování nejlepším rozhodnutím v jejím životě a Georgia se založila účet na Istagramu „Meadows On My Skin“, aby se mohla podělit o svou cestu s veřejností.

„Snažím se být osobou, kterou jsem potřebovala, když jsem byla mladší, protože když jsem to nejvíce potřebovala neznala jsem nikoho jiného kromě svého biologického otce s lupénkou. Svou přítomností na sociálních sítích mohu pomoci těch teenagerům a všem ostatním s podobnými problémy, které jsem sama zažívala a zažívám.“

Georgia žije nadále se svou psoriázou a našla způsoby, jak se s ní vypořádat. Říká: „Moje lupénka mě nedefinuje a na to musím pamatovat. Jsem krásná taková, jaká jsem a moje kůže je další část mého příběhu.“


Převzatohttps://www.hulldailymail.co.uk/news/health/how-ive-learned-love-skin-2872427

By Joanna Lovell

Napsat komentář
Doprava ZDARMA nad 2000 Kč

Zdarma i při vrácení objednávky

30 dní na vrácení lampy

30 dnů od doručení objednávky

Záruka vrácení peněz

Při vrácení lampy do 30 dní

100% Bezpečná platba

Fio banka / MasterCard / Visa