Při objednávce nad 2 000 Kč doprava ZDARMA

Máte otázky? Volejte (+420) 605 196 199

Napište nám: info@lecbasvetlem.cz
Doktor připřavující ženu na fotodynamickou terapii

Fotodynamická terapie

V medicíně je nejčastěji používanou diagnostickou a terapeutickou metodou, která se využívá zejména při léčbě nádorů, ale také při léčbě onychomykóz, hojení ran různé etiologie, ve veterinární a zubní medicíně. Intenzivně se rozvíjí zejména v posledních letech. Je založena na aplikaci fotosenzitivní látky, která se po aplikaci přednostně hromadí v patologických buňkách a po ozáření světlem určitého spektra způsobuje destrukci nemocných buněk. Tato metoda nemá prakticky žádné vedlejší účinky. K vytváření požadovaného světla se nejčastěji používají laserové diody, které mají vysoký světelný výkon a úzké spektrum světla bez nutnosti použití barevných filtrů. Takto chápaná fotodynamická terapie s použitím vysokých dávek světelného záření a aplikací fotosenzibilizujících látek patří do rukou vyškolených odborníků, protože nesprávné použití může být nebezpečné.

V současné době se však termín fotodynamická terapie používá i v širším smyslu, včetně použití monochromatického světla v nižších dávkách a bez použití fotosenzibilizátorů. Někdy se tato terapie označuje také zkratkou LLLT (low level laser therapy) nebo LED terapie, v závislosti na zdroji záření. Můžeme se také setkat s pojmem biostimulace světlem (odtud název „biolampa“). V tomto smyslu se fotodynamická terapie používá jako podpůrná léčba, protože má analgetický, protizánětlivý a stimulační účinek při obnově zdravých buněk nebo poškozených tkání. Díky svému stimulačnímu účinku se tato metoda stále častěji používá také v kosmetice.

Modré světlo má několik pozitivních účinků. Jeho hlavní předností je antibakteriální účinek.

Antibakteriální účinky odstraňují výskyt akné nebo různých zánětů na pokožce. Snižuje tvorbu kožního mazu. Protože modré světlo má na organismus stimulační účinky, nemělo by se používat večer, aby negativně neovlivňovalo spánek.

Červené světlo zvyšuje tvorbu kolagenu v pokožce a podporuje její opětovné nastartování.

regenerační mechanismy v tkáni. Zpomaluje tvorbu vrásek, má dokonce omlazující účinek. Při léčbě se často používá společně s infračerveným zářením, které proniká hlouběji pod kůži. Infračervené záření podporuje obranné mechanismy organismu, stimuluje imunitní aktivitu bílých krvinek, a tím přímo ovlivňuje léčbu zánětu jako nejčastějšího zdroje bolesti. Používá se především pro své spasmolytické, analgetické a stimulační účinky.

Zelené světlo snižuje pigmentaci způsobenou slunečním zářením nebo těhotenstvím.

Pomáhá odstraňovat tzv. stařecké skvrny. Vyrovnává tón pleti. Používá se také při odstraňování jizev, spolu s červeným světlem zpevňuje pokožku.

Žluté světlo léčí zarudnutí, má detoxikační a vyhlazující účinky. Spolu s červeným světlem zlepšuje lymfatický a krevní oběh a podporuje regeneraci kožních buněk.

Napsat komentář
Doprava ZDARMA nad 2000 Kč

Zdarma i při vrácení objednávky

30 dní na vrácení lampy

30 dnů od doručení objednávky

Záruka vrácení peněz

Při vrácení lampy do 30 dní

100% Bezpečná platba

Fio banka / MasterCard / Visa